Салати с полезния плодов зеленчук
Снимка: Guliver / iStock
Динята, със сладкия си сочен вкус на лято, винаги се асоциира с радостно чувство, особено от децата.
Според класификацията на земеделските култури тя е плодов зеленчук и е чудно хубава и сама, и в компания с други храни. Освен това е сред най-полезните продукти, неслучайно включвана в диети за отслабване и детоксикация. Възползвайте се кой както я обича – нарязана на резени, със сирене, смесена с лек алкохол и заледена, или в салати. Ето две интересни рецепти:
Диня с маслини по гръцки
Необходими продукти: Четвърт малка диня, 200 г сирене, шепа черни маслини, няколко стръка прясна мента или джоджен, зехтин, черен пипер, мед
Приготвяне: Нарежете динята и сиренето на кубчета, на ситно нарежете прясната мента или джоджен. Обезкостете маслините, добавете и тях и разбъркайте. Овкусете със смесените мед и зехтин и охладете, а преди сервиране поръсете с прясно смлян черен пипер.
Диня с авокадо и раци
Необходими продукти: Половин диня, 2 твърди плода авокадо, 4 рулца от раци, 1 малка консерва месо от раци, няколко стръка копър, зехтин и табаско на вкус, сокът от половин лайм, 1 см пресен джинджифил
Приготвяне: Нарежете на ситно рулцата от раци, а месото от консервата раци натрошете и разбъркайте със зехтина, лимоновия сос и соса табаско. Посолете и добавете обелен и настърган джинджифила. Нарежете обеленото авокадо и динята на кубчета, смесете с раците и копъра, нарязан на ситно, разбъркайте и поднесете салатата охладена.
Марина Атанасова
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари